« Bejaarden | Hoofdmenu | Vuurwerk? »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Blinde Schildpad

Mag ik een kleine toevoeging voorstellen: het bevorderen van poëzie in het straatbeeld? Posters, muurschilderingen, ansichtkaarten in de trant van Boomerang, gratis stickers om lantarenpalen en deuren van plees in studentenhuizen mee te beplakken.

De leukste gedichten zijn toch vaak die waar je over struikelt...

(Heb mijn stem zojuist uitgebracht, overigens. Succes!)

Tsead Bruinja

Ha Schildpad,

Dank! De poëzie mag inderdaad wel weer wat zichtbaarder worden.

Goeds,

Tsead

Dennis Gaens

Mijn stem heb je ook, gemotiveerd en wel. Als dit de plannen zijn, heb ik zin in de komende vier jaar. Succes met de campagne!

Tsead Bruinja

Cool! Zal je aan de lijst toevoegen.

Goeds,

Tsead

Johanna Geels

Yep, mooie plannen, heb ook op je gestemd. Ik ben er zeer voor dat poëzie meer naar de mensen toe wordt gebracht, die tours langs scholen, bejaardentehuizen spreken me dan ook erg aan. Wat mij betreft mag het worden uitgebreid met een gedichtengang langs gevangenissen, ziekenhuizen, bedrijven, you name it. Succes!

groet Johanna

Tsead Bruinja

Beste Johanna,

Dank voor je stem en je idee! Je uitbreidingstip wordt genoteerd.

Die tournee wordt heerlijk eindeloos ;o)

Hartelijks,

Tsead

Blinde Schildpad

Zeg, ik zat nog's wat te denken over je lovenswaardige plannen en er kwam mij nog iets op.

Wat ik er nu vooral in terug zie, zijn manieren om het publiek bij de dichters te krijgen. Maar is niet ook aan de DdV om de dichters bij het publiek te krijgen? Zou het niet tot zijn/haar taken behoren om dichters in sommige opzichten een beetje op te voeden?

Ik denk er dan vooral aan dat dichters gestimuleerd zouden moeten worden om fatsoenlijke websites of blogs op te zetten en, vooral, om "sane" met copyright om te springen. Dat drie van jouw bundels op dit moment downloadbaar zijn op De Contrabas geeft wat dit betreft alvast het goede voorbeeld.

Ik heb hier, ter lering ende vermaak, een betoogje over opgesteld. Doe ermee wat je wil.

http://www.blindeschildpad.nl/2009/01/dichters-sterven-arm-onbekend-en.html

Tsead Bruinja

Beste Schildpad,

Met plezier je betoog gelezen! Ik weet niet zeker of ik de juiste persoon ben om dichters het pad van de websites en het weblog op moet helpen. Het staat iedereen ook vrij om dat zelf te bepalen. Dat het helpt om een breder publiek voor je werk te vinden, daar ben ik het helemaal mee eens, maar het moet geen wet worden.

Ik hecht aan het auteursrecht, zeker als bestuurslid van de LIRA http://www.cedar.nl/lira. Een auteur moet volgens mij volledige zeggenschap over zijn tekst houden, zodat hij zelf kan bepalen of hij zijn tekst gratis of tegen betaling beschikbaar stelt.

Dat wil niet zeggen dat ik niet voor het idee van remixen e.d. ben! Wat dat betreft kunnen schrijvers nog veel van de muziekwereld leren.

De inkomsten uit het auteursrecht zijn voor mij nog altijd behoorlijk hoog, o.a. door mijn voordrachten op de radio en een redelijke boekverkoop. Ik zou daar niet graag afstand van doen.

Mocht je hier meer over willen lezen, dan raad ik je aan te kijken op http://www.tseadbruinja.nl/dagboek.htm#lira2008 waar ik schrijf over waar ik van leef.

Laten we dus nog even aan onze rechten vasthouden en het aan de schrijver of dichter zelf overlaten hoe hij of zij daar mee om wil gaan.

Ik zal de Creative Commons kwestie met interesse blijven volgen en waar ik kan mensen inlichten over de voordelen van een goede aanwezigheid op het internet via website, weblog en gratis download.

Hartelijks en nogmaals dank voor je betoog,

Tsead

Blinde Schildpad

Vooruit, ik heb nog maar's een kleine follow up gewijd aan het Creative Commons gebeuren:

http://www.blindeschildpad.nl/2009/01/stk-stuk.html

Enne... zorgen dat jij die eed wél in één keer goed uitspreekt, volgende week, heh?. Anders hebben we de poppen aan het dansen...

Sterkte met het staartje van je campagne!

Tsead Bruinja

Ha Blinde Schildpad,

Dank voor je vriendelijke woorden.

Ga zo je stuk lezen!

Goeds,

Tsead

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.